Kat in het nauw ……….

Kat_in_het_nauwwKat in het nauw………….

Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen, zo luidt het spreekwoord. Bij het inventariseren van de kerk- en steenuilnestkasten afgelopen weekend bleek dat nog maar eens. Men trof toch wel een paar heel vreemde kostgangers aan. In plaats van – zoals het hoort – jonge kerkuilen te vinden in een kerkuilenkast, bleek de kast gekraakt te zijn door een nest jonge katjes. Ma kat moet toch wel in hoge nood hebben verkeerd om haar – mogelijk ongewenste kroost – in deze ruimte ter wereld te brengen. Wat er met de oorspronkelijke bewoner gebeurd is, vertelt het verhaal niet.
En hoewel een kat bekend staat als een zindelijk en zuiver dier, is ze in dit geval toch vergeten om de woning eens goed op te kuisen. Ze heeft in ieder geval niet gekeken op een braakballetje meer of minder als souvenir van de vorige eigenaar.
De moraal van dit verhaal : Als iemand de komende weken vertelt, dat hij ´s avonds vliegende katten of miauwende kerkuilen heeft gezien, hoef je deze persoon niet meteen door te verwijzen naar Huize Padua!!!