Verrassende foto´s

Verrassende foto´s

De natuur is wel uitermate boeiend in deze tijd van het jaar, waarin de vogelwereld zich vooral met één ding bezighoudt : de voortplanting. Iedereen heeft het er een groot gedeelte van de dag maar druk mee, afhankelijk van het stadium, waarin men zich bevindt.: eventueel een partner zoeken – paren – nestplaats – eieren – broeden – jonge vogels. Snormuswww
Het is in deze rubriek al eens ter sprake gekomen : voor een Nijlgans is niets te gek en soms lijken alle Nijlganzen wel prettig gestoord. Toch is het geen alledaags gezicht: een Nijlgans die in een boom in een bos een havikhorst uitgekozen heeft om de eieren uit te broeden.
Nijlgans_in_havikhorstw

Ook voor een heggenmus lijkt niets te dol te zijn.Bovendien is het ook nog een geletterde heggenmus met een voorliefde voor de stripverhalen van Asterix. Deze “blauwlegger” heeft zich tenminste een snor van Asterix aangemeten om daarmee goede sier en een ijverige indruk op de partner te maken. Het kan natuurlijk ook zijn, dat er na de snorfiets voor de mensen  nu ook sprake is van de snormus in de vogelwereld.