Geluk aan je kont!

HavikaaGeluk aan je kont!!

Stel je eens voor : je bent als vogelaar naar het bos gegaan op een dag vol maartse buien, gewapend met kijker, fototoestel en statief. Niets aparts gezien, spullen in de auto gelegd en terwijl je op het punt staat om in e stappen, zie je in je ooghoeken iets uit een boom vallen. Kijker vlug gepakt en wat schetst je grote verbazing : een havik, die een houtduif uit de boom heeft geslagen. Snel met camera achter de bomen door wat dichterbij geslopen en dan blijkt opeens, dat de actie van de havik nog een andere belangstellende heeft getrokken. Er verschijnt plotseling de eigenaar van het territorium, een grote buizerd, ten tonele, die de havik uit zijn gebied jaagt met achterlating van zijn geslagen prooi.

 

 

Buizerdaa

 

 

 

 

 

 

 

Als je dat allemaal van dichtbij mag meemaken, kan je dag niet meer kapot en kun je toch wel met recht zeggen : “Ik had gisteren het
geluk aan mijn kont hangen”. En zo is het ook, alleen geluk kun je wel afdwingen door niet thuis bij de radiator te blijven zitten. En zo is het toevallig ook nog eens een keer!!