Nestkasten

Nestkast_KarelwKarel v.d. Heuvel : King van de nestkasten

Als we het in Handel over nestkasten hebben dan wordt in één adem ook de naam Karel van den Heuvel genoemd. Karel heeft zich vele jaren bezig gehouden met het maken van allerlei soorten nestkasten voor: mezen, roodstaarten, bosuilen, kerkuilen, steenuilen, gierzwaluwen, vleermuizen, torenvalkkasten, mussenkasten en nog diverse experimenteerkasten. Wanneer we in Handel nestkasten zien hangen, dan zullen deze vaak van de hand van Karel van den Heuvel zijn. Karel weet dan ook met volle trots te zeggen, dat hij in zijn periode meer dan 2500 nestkasten !!! heeft gemaakt. Dit grote aantal nestkasten in onze omgeving heeft dan zeer zeker ook heel erg bijgedragen bij de vogelpopulatie van de grote en kleine vogels in Handel. We willen van de vogelwerkgroep ook nog even kwijt ,dat Karel echt een KING is in de vogelnestkasten (Kwaliteit Is Nooit Gevenaard). De nestkasten zijn van zo’n kwaliteit dat ze minimaal 5 jaren probleemloos alle natuur invloeden weerstaan. Een dank aan Karel namens de Vogelwerkgroep Gemert is dus hier zeer op zijn plaats.
Door zijn fysieke omstandigheden is het nu niet meer goed mogelijk om hiermee nog langer door te gaan. Voor Karel is het dan ook erg prettig dat er een persoon gevonden is die zijn werk wil voortzetten namens de Vogelwerkgroep Gemert. De vogelnestkasten worden nu gemaakt en verkocht door Christ van den Broek aan de Kapelweg 4 te Handel. Hier zijn nu dus de diverse soorten kasten te verkrijgen.
Wil je je eigen tuin of omgeving nog vogelvriendelijker maken dan is dit een uitgelezen mogelijkheid met het plaatsen van een nestkast. Het levert daarbij geweldig kijkplezier op als de nestkast bewoond is en tevens steun je de Vogelwerkgroep Gemert.