Klaar!Start!Af!!!

Klaar!Start!Af!!IMG 3828aa

Fier kijkt deze jonge kievit al de wijde wereld in. Vanmorgen heeft hij zich – samenmet zijn 3 broertjes/zusjes – bevrijd uit de gevangeniscel van het ei en terwijl de andere pullen zich nog lekker nog wat laten opdrogen en opwarmen in de zon, wil hij er eigenlijk al op uit, de wijde wereld gaan ontdekken.
Maar door het alarmgeroep van zijn ouders weet hij al, dat hij stil moet blijven liggen en zich dood houden. De wereld is al meteen niet zo lief en aardig voor hem en zit vol gevaren. Zijn er genoeg insecten om op te eten? Overleef ik de voorspelde hagel- en onweersbuien van vandaag wel? Kan ik mij goed genoeg verstoppen, zodat ik niet zelf opgegeten word? Zal ik over een aantal weken – na mijn periode als loopvogel – eindelijk een echte “vliegvogel” worden?
Mijn eerste periode als ei heb ik al overleefd, nu periode 2 nog, voordat ik de lucht in kan. Het is maar goed, dat de jonge kievit niet weet, dat zijn vooruitzichten niet geweldig zijn.
Maar hoop doet leven, ook bij de weidevogelbeschermers. Hun vooruitzichten zijn hetzelfde als van deze jonge kieviten. Opgeven is geen optie!!
Maar in navolging van het boek  “Help, de dokter verzuipt” zou je wel kunnen zeggen :  “Help, de weidevogel is aan het verzuipen”.