Opnieuw een juweeltje

Vanmorgen – zaterdag 11 december 2021 – heeft een twaalftal leden van VWG Gemert zich ‘intensief ‘ bezig gehouden met het aanplanten van de nieuwe oeverzwaluwwand op het Smartpark in Gemert.
De wand staat aan een nieuwe waterbergingsvijver en is tot stand gekomen in een samenspel van de gemeente Gemert-Bakel, de Postcodeloterij, het Brabants Landschap, de provincie en de Vogelwerkgroep Gemert. De nieuwe oeverzwaluwwand bleek ook een aanzuigende werking te hebben op zowel de laarzen van de secretaris als op het aantal “werkers” en ‘koffiezetters’.
De gemeente had voor plantgoed ( besdragers-stekelplanten en bosplantsoen) gezorgd en binnen een paar uur was de klus geklaard. En toen dat ook nog gepaard ging met catering in de vorm van lekkere koffie met een koekje en een warm worstenbroodje had iedereen toch het gevoel, dat men deze morgen samen goed bezig was geweest. Na het inzaaien van de openstukken in het voorjaar moeten straks in april nog wel de oeverzwaluwen de kroon op het werk gaan zetten, maar dat dit zal gaan gebeuren, daar twijfelt zaterdag niemand aan. Waarvan akte!